Batterij van nieuwe Nokia 3310 gaat 1 maand mee

nokia 3310

Sinds 22 mei is de Nokia 3310 verkrijgbaar in België en Nederland. Zorgt de nieuwe versie van de legendarische telefoon voor een tweede jeugd voor Nokia of is dit niks meer dan een gehypte reclamestunt?

 

Legendarische Nokia 3310

De Nokia 3310 is DE klassieker onder de GSM’s. Maar liefst 126 miljoen exemplaren werden er begin de jaren 2000 van verkocht. Factoren van dit succes waren vooral de kwaliteit van het toestel en de levensduur van de batterijen.

Enkele jaren daarna miste Nokia de smartphone-trein en werd het voorbijgestoken door Apple en Samsung als marktleiders.

Microsoft

De jaren daarna ging het berg af met Nokia. Het Finse bedrijf miste de smartphone-trein en werd voorbijgestoken als marktleider door Apple en Samsung. Daarna volgde een succesloze samenwerking met Microsoft, waarna Nokia zijn afdeling voor mobiele telefoons aan het Amerikaanse bedrijf verkocht in 2014.

HMD Global

Nu is Nokia helemaal terug van weggeweest. Dit is mogelijk dankzij Arto Nummela die eerder voor zowel Nokia als Microsoft werkte. Zijn bedrijf HMD Global verkreeg een exclusieve licentie voor minimum 10 jaar om smartphones, tablets en featurefones onder de naam Nokia te produceren.

Het nieuwe Nokia lanceerde reeds enkele nieuwe smartphones maar
het is vooral de nieuwe 3310 die met alle aandacht gaat lopen. Deze comeback heeft dan ook veel weg van een marketingstunt. Al heeft de GSM ook wel wat troeven.

Troeven

De voornaamste troef van de nieuwe 3310 is de zeer lange batterijduur. Stand-by kan deze tot 1 maand meegaan, bij intensief gebruik wordt minimaal 55 uur vermeld.
Daarnaast mag het uitzicht van de telefoon mag wezen. De 3310 heeft ronde vormen en is verkrijgbaar in 4 kleuren: rood, geel, blauw en grijs. De nieuwe telefoon is lichter en dunner dan de originele versie zodat hij gemakkelijk in de hand ligt. Het 2,4 inch gepolariseerde en gebogen scherm zorgt dan weer voor een betere leesbaarheid in zonlicht.

Features

Op dit kleurenscherm kan men ook opnieuw de legendarische game ‘snake’ spelen dat een kleine update onderging.

Ook de features van de nieuwe telefoon werden aangepast aan de moderne eisen. Zo beschikt de nieuwe 3310 over een 2MP camera met LED-flitser voor snelle snapshots, een hoofdtelefoonaansluiting, een FM-speler en een MP3-speler voor muziek en 16 MB opslagcapaciteit3 en een MicroSD-kaartsleuf tot 32 GB om data op te slaan.

Ook mobiel het internet raadplegen is mogelijk. De telefoon maakt hiervoor gebruik van het langzame 2G-netwerk.

De verkoopprijs van de Nokia 3310 is 59 euro.

 

Fan van merken ? Volg ons op Facebook
beste merken » elektrotitle_li=nieuws » Batterij van nieuwe Nokia 3310 gaat 1 maand mee