Nu ook A-merken bij Aldi

coca cola drinken

Aldi verkoopt nu ook in ons land een aantal populaire A-merken.  Er zijn evenwel verschillen tussen de Coca Cola die men in de Aldi verkoopt en deze van de Lidl of de Colruyt.

Sinds dit weekend zijn een beperkt aantal A-merken te koop in de 450 winkels van Aldi in België.  Het gaat het om Coca-Cola, Kinder, M&M’s, Nutella en Lenor.  Deze verandering komt er omdat het marktaandeel van Aldi in ons land niet meer groeit.

Aangepast aanbod

Aldi besloot hierop zijn aanbod te optimaliseren. Eerst werd het assortiment groenten en fruit aangepast. Deze werd in 2015 bijna verdubbeld en maakt vandaag meer dan 25 % van het assortiment uit.

Zoals de buurlanden

Nu besluit Aldi het voorbeeld van concurrent Lidl en de buurlanden te volgen. In Nederland , Duitsland en Frankrijk kan je bij Aldi reeds jaren diverse A-merken kopen. Hiermee wil de supermarktketen de klanten ontmoedigen een andere winkel te bezoeken voor zijn lievelingsmerk.

Aangepaste verpakkingen

Om een prijsvergelijk te bemoeilijken, biedt Aldi aangepaste verpakkingen aan.  Zo vind je er Colaflessen van 1,75 liter en wegen de zakjes M&M’s 400 gram i.p.v. de gebruikelijke 440 gram.

Eigen merken

Deze koersverandering houdt evenwel niet in dat het concept helemaal overboord wordt gegooid. De oppervlakte van de Aldi-winkels is te klein om het aanbod van merken drastisch te vergroten. De klemtoon van de retailer blijft dan ook liggen op de ontwikkeling van de eigen merken.

beste merken » nieuwstitle_li=winkels » Nu ook A-merken bij Aldi