Kruising van smartphone en tablet steeds populairder

phablet sony

De phablet is volgens een Amerikaanse marktstudiebureau aan een opmars bezig. Ook dit jaar zullen heel wat bekende merken zo’n smartphone met een groot scherm uitbrengen. Volgens geruchten zou Apple binnenkort ook deze trend zou volgen.

 

 

Ideaal om te gamen

De laatste jaren worden de smartphones steeds groter. Indien het scherm 5,6 inch (13cm) of groter is, spreekt men niet langer van een smartphone maar van een phablet. In 2013 gingen er 20 miljoen exemplaren over de toonbank.

Volgens  marktstudiebureau Juniper Research zal dit aantal stijgen tot  120 miljoen in 2018. Deze groei komt er door de Aziatische landen zoals Zuid-Korea en China. Daar verlangen de gebruikers grote schermen om films en televisie te kijken of te te gamen.

Ook een phablet voor Apple?

In 2014 brengen de meeste A-merken één of meerdere phablets op de markt. Zo zullen o.a. de Huawei Ascend Mate 2 4G, Sony Xperia T2 Ultra en de Nokia Lumia 1320 over een groot scherm beschikken. Juniper Research verwacht dat deze nieuwe markt de positie van Android en Windows als besturingssystemen zal versterken. Dit kan echter veranderen indien de geruchten waar blijken te zijn dat Apple een phablet aan het ontwikkelen is.

Up to date blijven ? Volg ons op Twitter of Facebook.


Bron: Juniper Research Foto: Sony


beste merken » elektrotitle_li=nieuws » Kruising van smartphone en tablet steeds populairder