Starck ontwerpt transparante kraan

hansgrohe axor philippe starck

Philippe Starck heeft voor het sanitairmerk Axor de eerste transparante wastafelkraan ontwikkeld. Dit geeft de mogelijkheid om de natuurlijke loop van water te ervaren. Zo kan je de draaibeweging van het water in het kraanhuis zien met daarna de vrije val in het wasbekken.

 

Axor Starck V 

De nieuwe kraan Axor Starck V bevat een aantal innovaties. Zo is het doorzichtige kraanhuis gemaakt van het organische materiaal kristalglas.

Dit kraanhuis kun je verdraaien voor een beter zicht op de draaibeweging van het water of om de richting van de waterstraal te regelen.  Bovendien is het kraanhuis afneembaar en kun je het in de vaatwasser stoppen om schoon te maken.

Philippe Starck

Deze kraan is niet de eerste samenwerking tussen Philippe Starck en het designmerk van Hansgrohe. Sinds zijn oprichting in 1992 ontwierp de Franse designer regelmatig verschillende  badkamercollecties  waaronder onder ander de bekende “joystick” kraan.

Designklassiekers

Naast Axor werkte Starck nog voor veel bekende merken.

Zo zijn o.a. de volgende klassiekers van zijn hand: de fruitpers van Alessi, de Ara lamp voor Flos, de Louis Host stoel  voor Kartell …

Verschillende modellen

Er zijn verschillende modellen beschikbaar van de kraan, telkens in het wit of chroom. Er is een model met een bedieningsgreep die links of rechts aan de kraan is bevestigd.

Bij de tweegatsmengkraan plaats je de bedieningsgreep vrij aan het wasbekken. Daarnaast is er nog een XL-versie voor vrijstaande waskommen: de  Axor Starck V HighRiser.

Bronnen en foto: Axor & Bestemerken.be
Bedankt om dit artikel te delen: