Pop up in Roeselare voor Eskimo

eskimo pop up roeselare

Het Belgische ondergoedmerk Eskimo opent een pop upwinkel in Roeselare. Hiermee zet het Gents bedrijf haar nieuwe strategie verder die het in 2011 inzette. Niet toevallig het jaar dat Ingrid Macours het Gentse familiebedrijf kwam vervoegen.

 

Bonneterie De Groote

Het verhaal van Eskimo begon in 1906 toen Bonneterie De Groote in Gent werd opgericht.  In deze kleine textielwinkel werd naast breiwol en garen ook ondergoed verkocht. De productie ervan gebeurde eerst in Meulebeke en Ronse. Tijdens de jaren 90 verhuisde deze naar Azië verhuisde.

Zelfstandige winkels

Het Eskimo-label werd gedurende al die jaren uitsluitend verkocht via verschillende multi-merkenwinkels. Ondertussen zijn dit er ongeveer zo’n 800 in België,  Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Eigen winkels

In 2014 kwam daar verandering in toen het eerste eigen flagship werd geopend in thuishaven Gent. Twee jaar later volgde een 2de Eskimo-winkel in Antwerpen en Roeselare. Zij het tijdelijk, want de pop up sluit zijn deuren eind januari 2017. Een mooie test case die – indien succesvol – best wel eens een staartje zou kunnen krijgen…

Ingrid Macours

Deze nieuwe strategie is de verdienste van Ingrid Macours. Na de komst van de CEO in 2011 kreeg het label een nieuwe adem. Zo werd een webshop opgericht, werden de collecties vernieuwd en aandacht geschonken aan eigen etalages. Met het openen van eigen winkels, wil het merk naar eigen zeggen voeling houden met wat in de stadscentra leeft.

De pop up in Roeselare is tot eind januari 2017 gelegen in de Ooststraat.

Fan van merken? Volg ons op Facebook.
beste merken » nieuwstitle_li=winkels » Pop up in Roeselare voor Eskimo