Pop Up van streetwearmerk DRKN in Brussel

drkn brussel beste merken

Op 1 september 2017 neemt het Zweedse streetwearlabel DRKN haar tijdelijke intrek op een boogscheut van de AB in Brussel. Van de volledige collectie zal slechts 1 matenreeks (S – XL) beschikbaar zijn. En wanneer alles op is, sluit de zaak  haar deuren. Dit belooft een bijzondere winkel te worden van een bijzonder merk.

Geïnspireerd door het gamen

Het streetwearmerk DRKN zag het daglicht in 2015 in Stockholm door een groepje creatievelingen onder leiding van Erïk Bjerkesjö. Deze jonge designer deed zijn studies in Italië en deed ervaring op bij Dior en Acne Studios. De gemene deler voor het collectief is het gamen. Voor hen is gamen één van de meest fascinerende culturele fenomenen van deze tijd. Net als hacking en techno.

Urban explorer

Met de AW17 collectie “Horizon_” bouwt het merk verder op de bestaande funderingen en vertelt ze het verhaal van de nieuwe urban explorer in een digitale wereld. Met de combinatie van superieure stoffen, technische details en ruwe zowel als verfijnde ontwerpen wil DRKN de dagelijkse avonturen en ontdekkingen van de drager faciliteren. Zij het digitaal, dan wel IRL. Een schoolvoorbeeld hiervan – en een van de highlights van de wintercollectie – is de Void jas die een laptopcompartiment en toetsenbordsleeve integreert in het ontwerp.

Betalen met bitcoins

Nu landt DRKN tijdelijk in Brussel. De winkel opent zijn deuren op 1 september en is gelegen in de Steenstraat 28.  Om het digital native gegeven te onderstrepen is de winkel op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend tot middernacht en kan men ook met bitcoins betalen.

 

Klik hier voor foto's van DRKN

 

beste merken » kledingtitle_li=nieuws » Pop Up van streetwearmerk DRKN in Brussel