Quick maakt plaats voor Burger King

burger king beste merken

Burger King maakt binnenkort zijn intrede op de Belgische markt. De hoofdfranchisehouder van Burger King heeft Quick overgenomen van het Franse Groupe Bertrand. De 92 Belgische en 9 Luxemburgse Quick-restaurants zullen omgevormd worden tot Burger King-vestigingen.

 

Reeds in Frankrijk

Quick België en Luxemburg werden begin dit jaar in de etalage gezet door Groupe Bertrand. Die Franse groep had de Belgische hamburgerketen in 2015 gekocht. De Franse restaurants werden omgevormd tot Burger King terwijl het merk Quick behouden werd in België, Luxemburg en buiten Europa.

Overgenomen door Kharis Capital

Nu ruimt Quick ook in ons land plaats voor Burger King. Dit is het resultaat van de overname van Quick door Kharis Capital. Deze nieuwe eigenaar is hoofdfranchisehouder voor Burger King in verschillende Europese landen.

Einde van Belgisch sterk merk 

Met de overname verdwijnt Quick als merk. De hamburgerketen werd in 1971 opgericht door François Vaxelaire, de stichter van de Belgische distributiegroep GIB (GB-Inno-BM). De eerste Quick-vestigingen waren dan ook gevestigd op de parking van de GB-hypermarkten.

Einde van Belgisch sterk merk 

Het concept was destijds zo nieuw dat de klanten aan de kassa een beknopte handleiding meekregen. Het werd een succes en het aantal Quicks groeide al snel.

Ook internationaal

In 1980 opende Quick een eerste vestiging in Frankrijk. Daarna volgen het Groothertogdom Luxemburg, ook Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Réunion, Rusland, Nieuw-Caledonië en Martinique.

Geleidelijke ombouw tot Burger King

Na de vereffening van GIB in 2002, kwam Quick in handen van diverse investeringsmaatschappijen. De laatste in de rij betekent de doodsteek van de merknaam Quick. De ombouw van Quick naar Burger King zal geleidelijk en in nauwe samenwerking met de franchisenemers gebeuren.

beste merken » Foodtitle_li=nieuws » Quick maakt plaats voor Burger King