AB InBev stopt met de productie van het klassieke ribbeltjesglas van Stella Artois. Cafébazen kunnen voortaan enkel nog ‘kelkglazen’ of glazen zonder ribbels verkrijgen. Deze harmonisering met het buitenland krijgt evenwel heel wat tegenreactie in Leuven, de thuisbasis van het pilsmerk.
Premiummerk
De beslissing om geen ribbelglazen meer aan te bieden, is volgens AB Inbev het resultaat van een onderzoek. Daaruit blijkt dat Stella Artois het best smaakt uit zijn kelkglas. Dit elegante glas op voet werd in 2010 geïntroduceerd om het bier internationaal als premiummerk te positioneren.
Kelkglas of glas zonder ribbels
In België wordt Stella Artois evenwel als een volksbier aanzien. Het chique glas kende bij ons dan ook weinig succes. Tot nu, want de cafébazen zullen enkel nog kunnen kiezen tussen kelkglazen of glazen zonder ribbels.
Warm bier
Die ribbels hebben nochtans een functie. Dankzij hen is er minder contact tussen het glas en het hand zodat het bier langer koud blijft. Het bier in een glas zonder ribbels warmt dus sneller op.
Bij een kelkglas is dit niet het geval want daar raakt de handpalm het glas zelf niet aan.