Klanten krijgen hulp van robot om boodschappen te dragen

robot wiigo auchan englos

In een Noordfranse hypermarkt zullen de klanten binnenkort hulp krijgen van de robot WiiGo.  In eerste instantie zal de robot worden ingezet om de boodschappen te dragen van mindervaliden en zwangere klanten. Auchan ziet nog meer mogelijkheden voor de robot.

 

Robot WiiGO

De robot WiiGO werd ontwikkeld door de Portugees Luis de Matos. De ingenieur zit zelf in een rolstoel zit en bedacht een hulpje voor bij de boodschappen.

Nadat de robot zijn baasje in 2 secondes heeft herkend, volgt hij hem op een afstand van maximum 1,50m. Hij heeft niet meer nodig dan 90 cm in de breedte en dankzij gepatenteerde technologie kan de robot autonoom ieder obstakel vermijden.

Hulp bij mindervaliden en zwangere vrouwen

Nu zal de hypermarkt Auchan Wiigo gedurende 1 maand uittesten in zijn winkel in Englos bij Rijsel.

De robot zal worden uitgeleend aan mindervalide klanten en zwangere vrouwen om hen te helpen bij hun boodschappen.

Met grotere caddy

Dit is evenwel geen primeur want eerder werd de robot door de Auchangroep reeds uitgetest bij hun Portugese winkelketen Jumbo de Maia. Auchan was tevreden over het resultaat maar wil meer tests organiseren.

Dure prototype

“De versie van de geteste robot is nog een prototype die verschillende duizenden euro’s kost.” verklaart Denis Vanbecelaere van Auchan. “We wachten op feedback om te zien of de robot onze klanten voldoet om te overwegen om het verder uit te rollen.  Eén van de mogelijkheden zouden grotere caddies kunnen zijn.”

https://www.youtube.com/watch?v=dhHXldpknC4

beste merken » nieuwstitle_li=winkels » Klanten krijgen hulp van robot om boodschappen te dragen