Santana zamelt wijnkurken in

Santana

Santana start met een gigantische inzamelactie voor alle kurkresten. Men kan voortaan wijnkurken in een glazen vaas deponderen in de verschillende kurkwinkels om ze zo een tweede leven te schenken.

 

 

Kurken recycleren

Jaarlijks ontkurken we in België 180 miljoen wijnflessen. Van de stoppen wordt maar 10% gerecycleerd tot isolatiekorrels. De resterende 90%  komt bij het restafval terecht.

Kurkproducent en –retailer Santana wil dat veranderen en zamelt wijnkurken in. Hiervoor verkopen de winkels glazen vazen aan 7€ het stuk. Kopers van de vaas kunnen zo wijnstoppen verzamelen en die na verloop van tijd binnenbrengen in hun dichtstbijzijnde Santana-winkel of in het containerpark

Isolatiemateriaal

santanaHet ingezamelde kurk wordt eerst gesorteerd. Voorwerpen van zuiver kurk zoals stoppen van wijn of bier, onderleggers en overschotten van isolatie of van kurk op rol worden vermalen en gegranuleerd. Dit gebeurt in samenwerking met de sociale werkplaats De Vlaspit. 

De kurkkorrels kunnen dan zonder verdere behandeling dienen als natuurlijk isolatiemateriaal voor vloeren, muren en daken.

Te koop bij Santana

De korrels zullen te koop worden aangeboden in de 11 Santana-winkels aan particulieren, aannemers en verdelers van ecologische bouwmaterialen.

Bron: Santana

Fan van merken ? Volg ons op Twitter of op Facebook.
beste merken » Interieurtitle_li=nieuws » Santana zamelt wijnkurken in