Saturn verdwijnt uit België

Saturn weg uit België

De Saturnvestingen van Wilrijk, Luik, Kortrijk en Brugge zullen worden omgebouwd tot Media Markt-winkels. Doordat er reeds een Media Markt op de Keyserlei is,  zal de Antwerpse Saturn op de Meir definitief sluiten. Saturn zal als keten zes jaar actief zijn geweest in België.

 

 

Focus op Media Markt

De directie van Media-Saturn België wil afstappen van een twee-merkenstrategie en helemaal inzetten op de groei van Media Markt in ons land. Hiermee volgt ze het voorbeeld van haar collega’s van Zwitserland die deze stap vorige zomer hebben gezet. Na de verbouwing van de 4 Saturnwinkels zal ons land 21 Media Markt-vestigingen tellen. De komende drie jaar wil de groep nog tien extra winkels openen.

Gevolgen

Deze beslissing heeft in eerste instantie gevolgen voor de 54 werknemers van Saturn Antwerpen. De directie van Media-Saturn hoopt naakte ontslagen te vermijden door hen werk aan te bieden in andere vestigingen. Voor de klanten van Saturn verandert niet zoveel. De winkels van Saturn en Media Markt hebben wel degelijk enkele verschillen maar ook veel gelijkenissen.

De toename van hun aantal winkels biedt Media Markt natuurlijk heel wat voordelen. Zo staan de aankopers van Media Saturn veel sterker bij het onderhandelen met leveranciers dan wanneer ze deals moeten sluiten voor twee merken.

 

Bron: Nieuwsblad en eigen verslaggeving, foto: Saturn
beste merken » elektrotitle_li=nieuwstitle_li=winkels » Saturn verdwijnt uit België