Scapino verdwijnt, Brantano groeit

scapino einde in belgie

Alle Belgische winkels van de schoenenketen Scapino zullen worden gesloten. Decoratieketen Kwantum wordt verkocht. De eigenaar, de Nederlandse groep Macintosh, wil wel verder investeren in Brantano.

 

 

Einde voor Scapino in België

Macintosh wil zich in 2014 of 2015 ontdoen van alle Belgische winkels van Scapino. Scapino telt momenteel 25 winkels (allemaal in Vlaanderen) en telt 150 werknemers in dienst.

De keten heeft volgens de Nederlandse eigenaar een te kleine omvang om als discounter rendabel te kunnen zijn. In afwachting van de sluiting of verkoop blijven de winkels gewoon open.

De naam ‘Scapino’ is evenwel niet te koop en zal zeker verdwijnen uit het straatbeeld in België.  De Nederlandse vestigingen van  Scapino blijven wel nog bestaan.

Ook Kwantum te koop

Macintosh maakte ook bekend dat het meubelketen Kwantum op termijn zal verkopen.  Deze keten telt 9 winkels in België en 100 in Nederland. In de afgelopen jaren heeft Kwantum het nochtans steeds goede prestaties geleverd. De groep wil zich evenwel verder focussen op  fashion en vooral schoenen.

Investeringen voor Brantano

De nieuwe strategie van de groep is goed nieuws voor Brantano. Macintosh wil 18 à 22 miljoen euro per jaar investeren in de winkels van Brantano. Hierbij zal ook de onlineshop verder versterkt worden. Brantano telt vandaag 130 winkels in België, 150 in het Verenigd Koninkrijk en 4 winkels in het Luxemburg.

Bron: Mac Intosh Retail group

beste merken » anderetitle_li=schoenentitle_li=winkels » Scapino verdwijnt, Brantano groeit