Koop via de app Spott wat je op tv ziet

spott medialaan

Via de nieuwe app Spott kan je voortaan producten kopen die je op de televisie ziet. Een outfit van je favoriete acteur of de ingrediënten die Sofie Dumont in ‘Dagelijkse kost’ gebruikt. Maak kennis met deze wereldprimeur van een bedrijf uit Aalst.

Hoe werkt Spott ?

De app herkent op basis van het geluid naar welk programma je kijkt. Dat kan zowel bij een live als  een opgenomen tv-programma.

Op je smartphone verschijnen dan welke producten je kan kopen en de prijs ervan. Indien interesse, word je nadien doorverwezen naar een webshop waar het product gekocht kan worden.

Later nog meer programma’s

Voorlopig is Spott  enkel beschikbaar  bij de kookprogramma’s ‘Dagelijkse kost’ en ‘De keuken van Sofie’.

“We krijgen veel kijkersvragen over de  potten die Sofie Dumont gebruikt in haar kookprogramma”, zegt Sara Vercauteren van Medialaan hierover, “maar ook van de kledij die acteurs in series dragen.”

Spott wordt later dan ook uitgebreid naar de soaps “Thuis” en “Familie” en de Amerikaanse reeksen “X-files” en “The big bang theory”.

Testfase

Volgens de ontwikkelaar, het Aalsterse Appiness, is de Spott een wereldprimeur. De app werkt momenteel wel enkel op IOS.  De Android-versie komt eraan op 16 mei 2016. Na de zomer wordt het ganse project geëvalueerd.

Zot van merken ? Volg ons op Facebook...
Foto: Medialaan
beste merken » Foodtitle_li=nieuws » Koop via de app Spott wat je op tv ziet