De succesformule van Flying Tiger Copenhagen

flying tiger copenhagen brussel

Flying Tiger Copenhagen opende op 15 november 2017 zijn Belgische flagship store in het shoppingcentrum The Mint in Brussel. Voor onze hoofdstad wordt het de derde vestiging van de Deense winkelketen die in een recordtempo de wereld verovert. Een zoveelste hoofdstuk in het succesverhaal van Tiger.

 

Het begon met paraplu’s

Het verhaal van Flying Tiger Copenhagen begint in 1988 wanneer Lennart en Suz Lajboschitz een winkel openen onder de naam Zebra. Ze verkopen er paraplu’s, zonnebrillen, sokken en loten.  Van bij het begin staat de beleving centraal. Op de openingsdag krijgen de klanten koffie en koekjes en regelmatig was er op zaterdag een goochelshow voor de kinderen.

Van Zebra tot Tiger

De eerste ‘Tiger’ winkel  opent zijn deuren in 1995 in Copenhagen. Alle producten kosten er 10 Deense kronen, wat in het Deens klinkt als tee’-yuh. De naam ‘Tiger’ was dan ook snel gekozen.

300 nieuwigheden per maand

Door de jaren heen evolueert het concept van Tiger sterk. De loten maken plaats voor originele en grappige hebbedingetjes die door een eigen designteam worden ontwikkeld en aan erg lage prijzen worden verkocht.

Elke maand komen er 300 nieuwe producten in de winkels. Door het assortiment snel te veranderen, wil Flying Tiger zijn klanten voortdurend verrassen.

Samen met een lokale partner

Deze winkelformule blijkt al snel een succes. Momenteel telt Flying Tiger Copenhagen 800 winkels in 30 landen doorheen Europa, Azië  en de Verenigde Staten. Deze expansie gebeurt in de meeste landen samen met een lokale partner. Dit verkleint de risico’s voor moedermaatschappij Zebra om nieuwe markten te betreden. Er wordt een gezamenlijk lokaal bedrijf opgericht en Zebra deelt de investeringen, kosten en winst 50/50 met de lokale partner.

The Mint in Brussel

In 2013 opende Flying Tiger zijn eerste Belgische vestiging in het Wijnegem Shopping Center. Ondertussen telt de keten een twintigtal winkels in ons land. Deze week kwam daar een derde vestiging in Brussel bij.

De flagship store bevindt zich in The Mint, het gloednieuwe winkelcentrum aan het Muntplein in het hart van onze hoofdstad en telt twee verdiepingen.