Tesla ontwikkelt zonnepanelen met het uitzicht van dakpannen

tesla zonnepanelen dakpannen

Tesla zal binnenkort zonnepanelen verkopen die lijken op gewone dakpannen. Naast het uitzicht bezitten deze ‘zonnepannen’ over nog enkele troeven.

 

Speciale coating

De zonnepanelen van Tesla zijn gemaakt uit kwartsglas waar een speciale coating is opgebracht. Hierdoor zijn ze niet te onderscheiden zijn van gewone dakpannen. Er zullen 4 verschillende stijlen van dakpannen verkrijgbaar zijn.

Sterker

Naast hun uitzicht, hebben de zonnepannen nog enkele troeven. Zo zijn ze sterker dan gewone dakpannen. Bovendien zullen ze kunnen worden uitgerust met een warmte-element om sneeuw en ijs te doen smelten.

Opbrengst van 98%

Deze ‘zonnepannen’ hebben een opbrengstpercentage van 98% t.o.v. de huidige zonnepanelen.De zonne-energie kan dan weer in huis worden opgeslagen dankzij een nieuwe versie van de Powerwall-batterij.

Prijs

Over de prijs van de zonnepannen is nog niets geweten. Tijdens de presentatie wou CEO Musk enkel kwijt dat de installatie dankzij de besparing op elektriciteit goedkoper zal zijn dan een nieuw dak.

SolarCity

Het nieuwe product is het resultaat van een samenwerking met SolarCity. Dit bedrijf uit Californië werd opgericht in 2006 en zal –indien de aandeelhouders het goedkeuren – deze maand worden overgenomen door de fabrikant van elektrische wagens.

De eerste panelen zouden in de loop van 2017 beschikbaar worden. Tesla mikt op een marktaandeel van zo’n 5 %.

 

Op de hoogte blijven ? 
Volg ons op Facebook of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.
beste merken » autotitle_li=elektrotitle_li=nieuws » Tesla ontwikkelt zonnepanelen met het uitzicht van dakpannen