Test-Aankoop verkoopt zijn labels

test aankoop labels

De consumentenorganisatie Test-Aankoop geeft de fabrikanten van producten die werden uitgeroepen tot ‘Beste Koop’ of ‘Beste van de Test’, de mogelijkheid deze labels te gebruiken. Dat dit betalend is, heeft volgens Test-Aankoop geen invloed op zijn onafhankelijkheid.

Beste Koop & Beste van de Test

De labels ‘Beste Koop’ en ‘Beste van de Test’ worden reeds jaren door Test-Aankoop uitgereikt aan producten die als beste uit onafhankelijke laboratoriumtests zijn gekomen.

De ‘Beste van de Test’ wordt toegekend aan het product dat de beste score haalde na labotests. De ‘Beste Koop’ is dan weer voor het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Nu ook op verpakkingen

Tot nu toe konden de resultaten van deze tests enkel geconsulteerd worden door de leden van de consumentenorganisatie via de magazines of de website.

Dit verandert nu want de fabrikanten van de winnende producten kunnen het label voortaan gebruiken op verpakkingen, in reclame of op websites.

Zoals in buitenland

Op deze manier zullen de consumenten volgens Test-Aankoop op een goede manier begeleid worden op de winkelvloer in hun zoektocht naar het juiste product .

Hiervoor inspireerde de consumentenorganisatie zich in het buitenland waar dergelijke labels reeds verschillende jaren worden gecommercialiseerd.

Geen winst

Test-Aankoop benadrukt dat alle geïnde bedragen volledig opnieuw geïnvesteerd in nieuwe acties ten dienste van de consument. De consumentenorganisatie is namelijk geen onderneming met winstoogmerk en er wordt dus geen winst uitgekeerd aan aandeelhouders.

Geen zeggenschap op testen

De beslissing om een licentie te kopen, heeft volgens Test-Aankoop geen enkele invloed op de tests. De fabrikanten hebben geen zeggenschap over wat er precies wordt getest of hoe dit gebeurt. Zij kunnen ook niet vragen hun producten te testen of integendeel een test te weigeren.

Bureau Veritas

Om de onafhankelijkheid dat te garanderen, heeft Test-Aankoop de toekenning van haar labels uitbesteed aan een onafhankelijk bedrijf, ‘Bureau Veritas’.

Volgens de consumentenorganisatie zal er dus nooit direct contact zijn tussen de Test-Aankoop en de betrokken ondernemingen.

Fan van merken ? 

Volg ons op Facebook of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.
beste merken » winkels » Test-Aankoop verkoopt zijn labels