Testaankoop sleept Apple voor de rechter

iPhone-6-beste merken testaankoop

Omdat de ware capaciteit van iPhones in werkelijkheid meer dan 30 % lager ligt dan op de verpakking staat, stapt Testaankoop naar de rechter.  Ook andere merken worden hiervan beschuldigd.

 

Verschil van 35% bij Iphone 6 Plus

Testen met smartphones brachten aan het licht dat de capaciteit van de smartphones niet overeenkomt met de beschikbare opslagcapaciteit. Zo biedt de iPhone 6 Plus in realiteit maar 10,3 GB ipv de vermelde 16 GB. Dit is een verschil van 35%.

Ook bij Huawei, Lumia, Sony …

Maar niet enkel Apple voert dit soort praktijken uit.

Van de aangekondigde 16 GB bij de Huawei P8, zijn er slechts 9 beschikbaar. De Microsoft Lumia 640 XL: 8 GB aangekondigd maar 3,25 GB in realiteit.  De Sony Xperia M4 Aqua : 8 GB terwijl er maar 2,45 GB echt bruikbaar zijn. Enzovoort… Conclusie: bijna alle merken misleiden de consument.

Belangrijk aankoopcriterium 

De opslagcapaciteit is nochtans zeer belangrijk voor de consument. Alle applicaties en toepassingen nemen veel geheugen in op de harde schijf van de smartphone. De opslagcapaciteit is dan ook een belangrijk aankoopcriterium voor  de consument.

Indeling per geheugen

Dit is zeker het geval bij Apple. Voor de iPhones heeft de consument de keuze tussen 16, 64 of 128 GB terwijl de andere  functionaliteiten dezelfde blijven.

Vanzelfsprekend liggen de prijzen voor een grotere opslagcapaciteit ook hoger. De keuze van de consument wordt dus bepaalt op basis van het beschikbare opslaggeheugen.

Verdict

Daarom besliste Testaankoop een rechtsvordering in te dienen tegen Apple. Hiermee wil het dat de misleidende informatie over de opslagcapaciteit een halt wordt toegeroepen. Op basis van het verdict van de rechter, deelt de organisatie mee dat het de andere fabrikanten ook zal benaderen.

Test zelf uw smartphone 

Doe de test op www.eerlijkiseerlijk.be en ontdek de werkelijke opslagcapaciteit van uw smartphone.

Bron: testaankoop.be
Fan van merken ? Volg ons op Twitter en Facebook
beste merken » elektrotitle_li=nieuws » Testaankoop sleept Apple voor de rechter