Topmodel Elise Crombez lanceert collectie bij Hampton Bays

hampton bays elise crombez

Hampton Bays viert zijn 25 lentes met een capsulecollectie van topmodel Elise Crombez. Het Westvlaamse topmodel heeft dan ook een sterke band met het merk en een duidelijk beeld over kleding. Een interview over de vrouw van de jaren 90, foulards, inspirerende vrouwen en ‘less is more’…

H&M, Vier en Hampton Bays

Nadat Elise Crombez vorig jaar het nieuwe gezicht was van de Conscious Exclusive collectie van H&M, verbindt ze haar naam nu met Hampton Bays. Niet voor het eerst trouwens want de ex-presentatrice van het tv-programma ‘Is’t nog ver’ van Vier werkte reeds samen met het Belgisch merk.

Gestart bij Hampton Bays

“Op mijn zeventiende werd ik als startend model meteen het gezicht van Hampton Bays. Het was mijn allereerste shoot in het buitenland. De campagnebeelden hebben jarenlang op de kast van mijn oma gestaan. Dat ik nu de verjaardag van Hampton Bays kan vieren met een samenwerking, vind ik heel bijzonder”.

Wat was het vertrekpunt van de collectie?

“Ik ben eerst met een moodboard begonnen. Ik heb een tumblr account waarin ik mijn inspiraties opsla. Ik heb iets met “de vrouw uit de jaren 90”. Het was mijn ideaalbeeld toen ik opgroeide en dat is mij altijd bijgebleven.

Ik ben geen gemakkelijke shopper. Ik wil gerust wat meer neertellen voor kwaliteit, maar mijn hele maandbudget opsouperen aan kleren, is een brug te ver. Less is more voor mij. Ik vind het beter om een paar mooie stukken te hebben die ik op verschillende manieren kan combineren. Ik hou van het principe: “End your day the way you started it.” Je moet ‘s avonds naar een etentje kunnen in de outfit waarin je in de namiddag boodschappen deed.”

Kan je jezelf terugvinden in deze collectie?

“Absoluut, de collectie vat perfect samen hoe ik zelf graag gekleed ga. Kleur en prints zijn minder mijn ding, mooie materialen des te meer, zoals kasjmier. Ik vind het zalig om mij er op een koude ochtend in te duffelen. De lange rok met bijhorende trui met rugdecolleté is kasjmier zijn dan ook mijn favoriete stukken. Die open rug vind ik sexy en de rok vind ik heel comfortabel, warm en vrouwelijk tegelijk. De wollen outfits bestaan in vier effen kleuren: wit, camel, grijs en zwart.

Zwart is een no-brainer voor mij, je kan het zo makkelijk combineren met andere stukken. Grijs ook bijvoorbeeld. Verder omvat de collectie nog het ultieme witte T-shirt, in een mooie afwerking, en twee zijden sjaals.”

Vanwaar jouw liefde voor foulards?

“Ik heb die liefde meegekregen van mijn moeder. Zijden sjaals zijn haar favoriete accessoire. Voor haar zijn ze even vanzelfsprekend als lipstick. Mijn tante is kunstenares en ik herinner mij als kind dat ze zijden sjaals beschilderde. Zelf draag ik ook foulards. Het liefst van al pimp ik een eenvoudige trui of een T-shirt met een kleurrijke sjaal, soms draag ik foulards ook in mijn haar. En op het vliegtuig kan ik er lekker achter verdwijnen”.

“Beide foulards draaien rond inspirerende vrouwen in mijn leven. Eén foulard is bedrukt met een foto aan zee van mij en Charlotte Gesquière, gemaakt door Jan Opdekamp. Ik vind de zandkleuren heel mooi. Die foto is heel symbolisch voor mij. Ik heb enkele jaren geleden nog eens als model voor Hampton Bays gewerkt, op datzelfde strand waar ik als kind opgegroeid ben en nu nog steeds ga joggen of op een golfbreker sta te schreeuwen wanneer ik in het land ben.
De tweede foulard is bedrukt met een kunstwerk van mijn vriendin Emily Jean Snyder. De kleuren vind ik heel fris en mooi. Emily is een fantastische vrouw met een heel aparte stijl”.

Is jouw stijl veranderd met de leeftijd?

“Toen ik bijna elke dag op een shoot werd gestyled, had ik in mijn vrije tijd weinig zin om moeite te doen voor mijn looks. Met de jaren geniet ik er steeds meer van om creatiever om te springen met mijn looks en anders durven te zijn. Ik haal oude stukken boven die ik destijds van designers kreeg en vind het leuk om nieuwe looks te proberen.

Kledij geeft je de mogelijkheid om te zijn wie je bent of wie je wil zijn. Dat kan elke dag verschillen. Dankzij mijn kledij kan ik elke versie van mezelf ontdekken. Ik vind het trouwens ook inspirerend om mensen in originele outfits te zien”.

Heeft deze samenwerking jouw creatieve kriebels aangewakkerd?

“Jazeker, ondertussen ben ik zelf beginnen knippen en knutselen aan kledingstukken die al te lang in mijn kast hangen. Ik heb nog veel meer plannen. Binnenkort ruil ik Los Angeles voor New York. Zodra ik mijn Green Card heb, gooi ik me in alles dat op mijn pad komt. Misschien ligt het in mijn natuur om van het ene project naar het andere te springen. Soms vraag ik mij af of het modellenwerk mij zo gevormd heeft of dat ik altijd al zo geweest ben. Wat kwam er eerst, de kip of het ei?”.

De Hampton Bays x Elise Crombez collectie zal vanaf midden augustus beschikbaar zijn.

beste merken » kledingtitle_li=nieuws » Topmodel Elise Crombez lanceert collectie bij Hampton Bays