Uniqlo eindelijk ook in België

uniqlo antwerpen

De kledingketen Uniqlo opent op 2 oktober zijn eerste Belgische winkel in Antwerpen.
Om het Japanse kledingsmerk in de Benelux te promoten, werden 6 bekende ‘ambassadeurs’ aangesteld werden hierbij om het Japanse merk te promoten.


Made in Japan
UNIQLO staat voor ‘Unique Clothing Warehouse’ en werd opgericht in 1984 in Japan. Het merk behoort toe aan de Japanse groep Fast Retailing Co. Deze wereldspeler ontwerpt, produceert en verkoopt zijn kledingslijnen onder zijn 7 hoofdmerken : Comptoir des Cotonniers, GU, Helmut Lang, J Brand, Princesse tam.tam, Theory en UNIQLO.

LifeWear
UNIQLO biedt betaalbare basics en klassieke kledij aan onder de noemer ‘lifewear’ voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Het handelsmerk van het merk zijn het gebruik van de kwaliteitsvolle materialen en het groot aantal kleuren waarin de kledingstukken verkrijgbaar zijn.

Vijfde land in Europa
Wereldwijd telt Uniqlo momenteel 1600 winkels in 16 landen. In Europa waren er tot nu toe 26 vestigingen. In 2001 opende de Japanse keten zijn eerste winkel in de UK. Daarna volgden Frankrijk (in 2007), Rusland ( 2010) en Duitsland in 2014.

Nu ook in Antwerpen
De nieuwe winkel is de eerste in de Benelux en komt op de Meir op nummer 67-69, waar vroeger ‘New Yorker’ gevestigd was.

Het zal ongeveer 1.320 m² groot zijn en 2 verdiepingen en een mezzanine tellen. UNIQLO Antwerpen zal ongeveer 100 mensen te werkstellen.

Bent Van Looy
Om de komst naar Antwerpen te promoten, doet Uniqlo beroep op 6 bekende mensen.
Zowel zanger Bent Van Looy, model Helena Eeckeleers, hockeyspeler Felix Denayer, barista Joke De Coninck, bloemist Mark Colle als sportster Francine Martens waren bereid om het gezicht te worden van de LifeWear van het merk.

Bronnen & foto: UNIQLO
beste merken » kledingtitle_li=winkels » Uniqlo eindelijk ook in België