Vela Rosa: lingerielijn voor vrouwen die kanker hebben overwonnen

vela rosa

Al bijna twintig jaar lang heeft de Belgische ontwerpster Barbara Romano haar eigen lingeriemerk Vela Lingerie. Samen met Tatiana Silva, de ambassadrice van Think Pink, lanceerde Barbara een Vela Rosa. Vela Rosa is een elegante lingerielijn voor vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan. Uit gesprekken met klanten bleek namelijk dat deze vrouwen moeilijk mooie lingerie vinden.

Nood aan mooie lingerie

Volgens Stichting tegen Kanker krijgt ongeveer 1 op de 9 vrouwen in België voor de leeftijd van 75 jaar te maken met borstkanker. Hebben ze de ziekte eenmaal overwonnen, dan dient zich een nieuwe moeilijkheid aan: voor vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan is het moeilijk om mooie lingerie te vinden. Wanneer een vrouw behandeld is met chemotherapie, dan verandert haar lichaam.

Aangepast aan veranderd lichaam 

De Vela Rosa-creaties zijn daarom specifiek ontworpen voor het lichaam van een vrouw die kanker heeft overwonnen. Daarbij hield ze ook rekening met de specifieke aanpassingen die nodig zijn voor het dragen van borstprotheses, en met de vereisten die postoperatieve behandelingen kunnen meebrengen.

De lijn doet daarom een beroep op uitmuntend Italiaans vakmanschap, gecombineerd met het subtiele spel van kleuren en materialen. Met haar kennis van de meest geavanceerde technieken creëerde Barbara Romano prachtige sexy lingerie.

Cathy als voorbeeld

Als jong en bruisend merk zocht Vela Rosa een ambassadrice. De keuze viel op Cathy, die eveneens een behandeling tegen borstkanker had ondergaan. Voor haar was het een bevrijdende ervaring om na haar operatie te poseren in lingerie. Ze wilde laten zien dat vrouwen na hun ziekte bruisen van levenslust.

 

Bron en foto: Vela Lingerie
beste merken » kledingtitle_li=nieuws » Vela Rosa: lingerielijn voor vrouwen die kanker hebben overwonnen