Volvo start in 2014 met zelfrijdende auto ’s

volvo auto zonder chauffeur

Volvo wil honderd zelfrijdende auto’s op de openbare weg van  Göteborg laten rijden. Ook het volledig automatisch parkeren zal hierbij getest worden. Hierbij kan de chauffeur uitstappen en via de smartphone aan zijn auto vragen een parkeerplaats te zoeken.

 

 

Drive me

In het project dat de naam ‘Drive Me’ kreeg, is voorzien dat in 2017 honderd auto’s zonder bestuurder tussen het gewone stadsverkeer van  Göteborg  zullen rijden. Ze zullen dan ook te maken krijgen met dagdagelijkse omstandigheden zoals files en parkeerproblemen. De wagens moeten in staat zijn alle mogelijke verkeerssituaties zelf op te lossen. De bestuurder heeft evenwel op ieder moment de keuze om zelf het stuur over te nemen.

Parkeren zonder chauffeur

Tijdens dit project zal Volvo ook het volautomatisch parkeren testen. Dit houdt in dat de chauffeur zijn auto verlaat in b.v. een parkeergarage en het voertuig de opdracht te geeft om zelf te parkeren. Een combinatie van laser-, radar- en cameratechnologie maakt dit mogelijk. Deze simme auto’s zullen dan ook de verkeersveiligheid verhogen en zijn beter voor het milieu.

Nabije toekomst

De start van het project start reeds in 2014. Volvo zal vanaf dan de technologie verder op punt stellen die het in Spanje vorig jaar heeft getest. Toen legde een konvooi van zelfbesturende auto’s een reis van 200 km op de snelwegen van Barcelona.

Volvo is niet de enige die gelooft in autonome auto’s. Ook Mercedes, Nissan, BMW en Google zijn hiermee bezig.

 

Meer nieuws over merken ? Wordt fan van onze facebookpagina of twitter

Bron en foto: Volvo
beste merken » autotitle_li=nieuwstitle_li=technologie » Volvo start in 2014 met zelfrijdende auto ’s