Vormen Delhaize en Albert Heijn binnenkort één groep ?

Delhaize fusie

Delhaize en Ahold (Albert Heijn) hebben bevestigd dat ze verkennende  gesprekken hebben over een mogelijke fusie. De nieuwe retailgroep zou de grootste worden in de Benelux en aan de oostkust van de VS.  Deze fusie zou ook online gevolgen hebben want Bol.com behoort tot de groep van Ahold.

 

Fusie Delhaize & Ahold

Over een fusie van Delhaize en Ahold (Albert Heijn) wordt al jaren gespeculeerd.

Zo zouden er in 2006 al gesprekken zijn geweest. De twee supermarktgroepen zijn geografisch dan ook erg complementair en richten zich beiden tot het middensegment.

Marktleider

Ahold telt 227.000 medewerkers en is met een marktaandeel van 34% marktleider in Nederland. Het beschikt over 3.200 winkels in Nederland, België, Duitsland, Tsjechië en de Verenigde Staten.

Delhaize telt ongeveer 150.000 medewerkers en 3.410 winkels in België, de Verenigde Staten, Luxemburg, Griekenland, Roemenië, Servië en Indonesië.

Europese speler

Een grote inkoopkracht is dan ook de grootste troef van de fusieplannen.  Samen zou de groep Delhaize-Ahold één van de grootste spelers worden in Europa.  Ook in eigen land zou het wellicht Colruyt van de troon duwen.

Doordat Bol.com tot Ahold behoort, zouden de Delhaizewinkels dus een afhaalpunt kunnen worden voor de webshop.

Reorganisatie

De beurzen reageerden gisteren erg positief op de eerste geruchten. De vakbonden daarentegen, vrezen voor nieuwe saneringen terwijl momenteel een herstructurering aan de gang is waarbij 1800 banen verdwijnen.

beste merken » nieuwstitle_li=winkels » Vormen Delhaize en Albert Heijn binnenkort één groep ?