Webshop fonQ wil ook België veroveren

fonq beste merken belgie

Het Nederlandse webwarenhuis fonQ heeft grote plannen voor België. Het opende een kantoor bij Antwerpen en bouwt een lokaal team uit voor de marktbewerking en een Vlaamse klantenservice.

 

Woonwinkel

Webshop fonQ is sinds 2003 gespecialiseerd in wonen, koken en lifestyle. Het assortiment bestaat uit ruim 60.000 producten van tientallen bekende designmerken als Vitra, Hay, zuiver, Kartell, Fatboy

fonQ verwacht dit jaar bijna 1 miljoen pakketjes te versturen en stevent op een omzet van 90 miljoen af.

Sinds 2011 in België

2018 moet een belangrijk worden voor fonQ. Het Nederlands bedrijf wil dan zijn eerste fysieke winkel openen. Daarnaast staat een verdere uitbouw van de Belgische webshop op het programma. De webshop is sinds eind 2011 actief in ons land. De naambekendheid is echter nog steeds relatief klein terwijl dit in Nederland ruim 65 % bedraagt.
Daarom wil fonQ fors in ons land investeren. Eerst komt Vlaanderen aan de beurt, later komt Wallonië aan de beurt.

Lokale focus en sterke merkpositionering

Om de Vlaamse klant beter te leren kennen, wordt een lokale vestiging geopend. Lokale focus en sterke merkpositionering zijn hierbij leidend. “Vertrouwen is voor de Belgische consument erg belangrijk.” licht Joost Wels, CEO van fonQ toe.

“We willen hierop graag maximaal inspelen door middel van een lokale vestiging met een Vlaamse klantenservice. Daarnaast verwachten we op deze manier de Belgische klant snel beter te leren kennen en effectief in te haken op merk- en productvoorkeuren.

Voor de uitbreiding van het Belgische team staan op dit moment diverse vacatures open, zoals een online campagne marketeer en klantenservice medewerker.”

Nieuw hoofdkantoor 

Het logistieke proces blijft plaatsvinden vanuit het Nederlandse hoofdkantoor in Utrecht.

Wegens de aanhoudende groei in Nederland en de verwachte groei in België zal fonQ eind 2018 een nieuw pand betrekken in Utrecht van ruim 22.000 vierkante meter. Het pand wordt speciaal voor fonQ ontwikkeld en komt naast het distributiecentrum van Hema. Naar verwachting wordt eind 2018 eerst het warehouse in gebruik genomen en zal in 2019 het kantoor in gebruik worden genomen.

 

Fan van merken? Volg ons via Facebook.
beste merken » Interieurtitle_li=nieuwstitle_li=winkels » Webshop fonQ wil ook België veroveren