Westvleteren 12 (XII) opnieuw verkozen tot beste bier ter wereld

sixtus Westvleteren XII

De trappist Westvleteren 12 (XII) is tijdens de RateBeer Awards 2014 opnieuw verkozen tot beste bier van de wereld. Negen andere Belgische bieren prijken ook in de top 100 die de Amerikaanse bierwebsite RateBeer heeft bekendgemaakt.

 

 

Voor de vierde keer

De Amerikaanse RateBeer Awards worden sinds 2002 ieder jaar uitgereikt. De lijst wordt opgesteld op basis van de quoteringen die de bierliefhebbers geven op de website van RateBeer. Ze bevat dan ook vooral Amerikaanse bieren. Bovenaan de lijst prijkt evenwel voor de vierde opeenvolgende keer het Vlaamse Westvleteren 12.

Negen Belgische bieren

Naast de Westvleteren XII bevat de top 100 ook Westvleteren Extra 8, het kleinere broertje van de Sint-Sixtus-abdij Westvleteren Extra 8. Andere Belgische winnaars zijn de Black Albert, de Sint-Bernardus Abt 12, Pannepot en de Pannepot Reserva van brouwerij De Struise Brouwers uit Oostvleteren.

Ook de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer, de frambozenlambiek Hommage van 3 Fonteinen uit Beersel, de Bush de Nuits (Scaldis Prestige de Nuits) van brouwerij Dubuisson en de trappist Rochefort 10 kunnen de Amerikanen goed smaken.

Bron: RateBeer

beste merken » Foodtitle_li=nieuws » Westvleteren 12 (XII) opnieuw verkozen tot beste bier ter wereld