Xandres en Hampton Bays verkocht aan groep Damart

Xandress costum elle

De groep Damartex neemt het bedrijf Xandres over. Hiermee breidt het Franse Damartex zijn merkenportefeuille uit in het hogere segment van 50-60-jarigen.

 

Roots in Destelbergen

Xandres kent zijn oorsprong in 1927. Dat jaar richtte de familie Andries in het Oostvlaamse Destelbergen een bedrijf op van werkkledij. Toen de jongere generatie, Jan en Lieve Andries, de zaak overnamen, werd het accent werd gelegd op boetiekkledij. Andres was geboren.

Stijlvolle broeken

De eerste opzet van het nieuwe merk was om het referentiemerk te worden voor stijlvolle broeken. In die tijd hadden dames enkel de keuze uit de mode van de (peperdure) couturehuizen of de commerciële merken.

Isabelle Santens

In 1985 komt Andres in handen van de familie Santens die vooral bekend is van de gelijknamige badlinnenproducent. De jongste dochter Isabelle leidt voortaan de groep Andres. In 1997 volgt een naamsverandering: Andres wordt Xandres.

Hampton Bays

Ondertussen is Xandres uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerd modehuis met een totaalaanbod voor een stijlvolle look. De groep Xandres bestaat verder ook uit Xandres xline en Hampton Bays. Xandres xline is gecreëerd voor de Xandres vrouw met een maatje meer (vanaf maat 44) . Hampton Bays richt zich tot een jongere doelgroep.

Uitbreiding van merken

Met de overname van Xandres, breidt het Damartex niet alleen zijn merkenportefeuille uit. Tot nu telde Damartex 9 merken : Damart, DamartSport, Afibel, Maison du Jersey , Coopers of Stortford, Jours Heureux, Delaby, Sedagyl en Vivadia.

Know-how in distributie

De Fransen halen nu ook heel wat know-how op gebied van distributie in huis. Xandres wordt verdeeld zowel door ruim 150 multimerkenboetieks, 16 eigen pilot stores in België als een webshop.

Nieuwe gedelegeerd bestuurder

Langs zijn kant kan Xandres profiteren van de voordelen van een grote groep. Het Belgisch merk zal echter niet in autonomie inboeten. Het blijft als autonome entiteit werken, al zal gedelegeerd bestuurder Isabelle Santens de groep verlaten.

beste merken » kledingtitle_li=nieuws » Xandres en Hampton Bays verkocht aan groep Damart