Xandres: maatpak à la carte

Xandress costum elle

Als eerste Belgische label lanceert Xandres mode op vrouwenmaat. Elk kledingstuk van de nieuwe collectie ‘Costum’elle’ kan namelijk worden samengesteld volgens eigen voorkeur. Dit gebeurt in aparte corners in de shops te Antwerpen, Gent, Brussel en binnenkort ook in Hasselt. De gepersonaliseerde bloezen zijn wel verkrijgbaar in alle winkels van het merk.

Omdat elke vrouw uniek is, heeft het designteam een ‘fitting’-collectie samengesteld die een antwoord biedt aan de noden van diverse types vrouwen.

“Het gaat om gepersonaliseerde maatpakken, steeds vertrekkende vanuit een basiscollectie.”

“Door diverse modellen en belijningen aan te bieden, kunnen onze klanten sneller ontdekken welke model het best aansluit bij hun lichaam en persoonlijke stijl. Vervolgens wordt de fit aangepast waar gewenst. Deze maten worden bewaard op een persoonlijke fiche, zodat de fitting slechts eenmalig hoeft te gebeuren. Indien gewenst kan zelfs telefonisch een tweede pak besteld worden,” zegt Kate Stockman, marketing manager van Xandres.

Op haar lijf geschreven

Elk detail van de collectie kan aangepast worden aan de smaak van de klant. Zo kunnen alle blazers gepersonaliseerd worden met initialen of zelfs naam op de binnenzak.

Zowel de stoffen als knopen voor blazer en pantalon worden gekozen in overleg met de klant. Net zoals de contraststoffen voor kraag en manchetten, het type kraag en de afwerking. De collectie bevat ook één weldoordacht rokmodel om een tailleur met perfecte pasvorm te garanderen.

Ook Costum’elle bloezen

Het gamma van Costum’elle bestaat ook uit bloezen op maat die wel in elke Xandres-winkel verkrijgbaar zijn. Bij deze bloezen is het naast het model en de stof mogelijk om te kiezen voor hemdkragen in contrasterende stoffen en geborduurde initialen.

De productietijd voor een blouse bedraagt twee weken en voor een maatpak drie weken. Het confectie atelier in Destelbergen staat hierbij in voor de afwerking van de pakken.

Xandres Costum'elleTrendy tijdloosheid

Een maatpak of tailleur overstijgt de modeseizoenen. Het is evenwel de bedoeling om de stoffen en belijning te laten aansluiten bij het modebeeld van vandaag.

“Brede of smalle schouders, gecentreerde taille of eerder nonchalante look, korte of lange blazers… We zullen ook twee keer per jaar nieuwe stoffen voorstellen, weliswaar zonder de hypes van het seizoen te volgen. Costum’elle staat voor discrete elegantie, steeds op basis van kwalitatieve materialen,” zegt Isabelle Santens, gedelegeerd bestuurder bij Andres.

Barbara Sarafian

Als ambassadrice voor de nieuwe collectie koos het modemerk voor Barbara Sarafian. De actrice beschouwt een maatpak dan ook als een vaste waarde in haar garderobe.

Een maatpak van Costum’elle is te koop vanaf €500 en een custom-made blouse bestel je voor €139. De collectie is beschikbaar in de Xandres stores te Brussel, Gent,  Antwerpen en Hasselt.

 

Up date blijven ? Wordt fan van onze facebookpagina. Bedankt!

18 oktober 2013, foto's: Xandres