Xee maakt van je auto een connected car

xee connected car beste merken

Sinds juni 2016 is Xee op de markt in België. Deze oplossing maakt het mogelijk om een wagen met internet te verbinden. Zo kan je o.a. via een app zien waar je auto zich bevindt, hoeveel brandstof er nog is, of de deuren zijn afgesloten en nog veel meer.

 

 

Connected car

Om een voertuig om te toveren tot een connected car, volstaat een kastje aan te sluiten aan het diagnosestekker van de wagen.
Dit klein doosje met een SIM-kaart zorgt voor de verbinding via het mobiele netwerk of Bluetooth met internet en de auto traceerbaar te maken via een applicatie. Hiervoor is geen abonnement voor nodig.

Steeds in contact met je wagen

De bestuurder kan hierna beroep doen op enkele ‘slimme’ diensten.

Zo krijgt hij steeds in real time informatie over de staat van de auto en herinnert hij de onderhoudsbeurten. Hij activeert een waarschuwing bij inbraak, zendt hij in geval van een probleem een SOS-signaal, zorgt hij voor een zuiniger rijgedrag berekent hij de kilometer-kostennota’s… Tenslotte kan de eigenaar op ieder moment zien op zijn smartphone waar zijn voertuig is.

Auto5

Xee werd in 2014 gelanceerd in Frankrijk door de start-up Eliocity.

Het product is sinds kort ook te koop bij Auto5 in België en Luxemburg. De adviesprijs is €139. Xee is compatibel met de meeste auto’s die in het verkeer werden gebracht sinds 2002. Op deze Franse website kunt u alvast checken of uw wagen compatibel is.

Nabije toekomst

De Connected Car is een enorme groeimarkt. Grote merken als Samsung, LG, Apple en Google werken samen met autoconstructeurs om binnen de komende jaren ‘slimme’ wagens op de markt te brengen.

Zot van merken ? 
Volg ons op Facebook of schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
beste merken » autotitle_li=nieuwe productentitle_li=nieuws » Xee maakt van je auto een connected car