ZEB stunt met gratis plastische chirurgie

zeb plastische chirurgie

Zeb verloot een waardebon van 5.000€ voor plastische chirurgie. Hiermee wil de kledingketen naar eigen zeggen naar een open communicatie streven maar vooral zijn strijd tegen de sperperiode promoten.

 

 

 

 

Tegen de sperperiode

Sinds 2009 houdt Zeb zich niet aan de Belgische soldenwetgeving. Het Belgische bedrijf bestempelt de sperperiode als een “absurde maatregel” waarin de consument het recht tot koopjes wordt ontnomen tijdens de periode voor de solden.

De multimerkenspecialist voelt zich hierbij gesteund door het Hof van Cassatie die oordeelde dat de sperperiode in strijd is met de Europese regelgeving. De Belgische regering weigerde evenwel op vraag van Unizo, Mode Unie en NSZ evenwel om de sperperiode af te schaffen.

Naaktlopen

Sindsdien biedt de modeketen tijdens de sperperiode reeds prijskortingen aan.  Om zijn eigen soldenperiode te promoten, is Zeb niet vies van een stunt.

Zo zond het in 2013 een tv-spot uit waarin naakte modellen door een winkelstraat in Leuven wandelden. Hiermee riskeerden de dames trouwens een gevangenisstraf want naaktlopen is onwettelijk.

Gratis plastische chirurgie

Deze keer organiseert Zeb een tombola waar de hoofdprijs een  plastische chirurgische ingreep is.  “Plastische chirurgie is iets dat veel mensen doen maar weinigen ervoor durven uitkomen” luidt het op de website van Zeb. “ En Zeb gelooft niet in taboes, tegenstrijdige communicatie en in sperperiodes”.

Geen aankoopverplichting

Voor de wedstrijd dat tot 30 juni loopt, geldt trouwens geen aankoopverplichting. Iedereen die meerderjarig is met woonplaats in België kan meedoen.

De winnaar kan gratis een ingreep van maximum 5000€ ondergaan. Ideaal voor vollere lippen, een cupmaat groter (of kleiner) of een plattere buik…

Verboden reclame

De FOD Volksgezondheid is niet opgetogen met de actie. Op de website van Het Nieuwsblad zegt Sven Heyndrickx dat ze hierover het parket zal inlichten.

Het is sinds 2013 namelijk verboden reclame te maken voor plastische chirurgie.  Een zoveelste verbod waaraan de keten zich niet houdt. O ja, vanaf 12 juni 2015 zijn het al solden bij ZEB …

Bronnen: ZEB, Nieuwsblad
Ontvang gratis onze laatste nieuwtjes in uw mailbox

beste merken » nieuwstitle_li=winkels » ZEB stunt met gratis plastische chirurgie