Colruyt nog steeds de goedkoopste, Smatch de duurste

Colruyt goedkoopste testaankoop

Ook dit jaar is Colruyt volgens Test-Aankoop de goedkoopste supermarkt van België. Het verschil met de andere supermarkten zoals Albert Heijn wordt wel steeds kleiner. Intermarché, Match en Smatch zijn dan weer gemiddeld 14 à 15 % duurder dan Colruyt. Jaarlijks kan men 300 € besparen door de goedkoopste supermarkt te kiezen.

 

Merkproducten: Colruyt en Red Market

Voor wat betreft de merkproducten, komen Colruyt en Red Market (het discountconcept van Delhaize) dit jaar opnieuw als goedkoopste supermarkt uit het onderzoek.

Albert Heijn komt op de tweede plaats en is 2 % duurder. Op de derde plaats staat Okay, de buurtwinkelketen van de Colruyt-groep, die 5% duurder is.

Witte producten: Colruyt en Leader Price

Ook bij de ‘witte producten’ voert Colruyt het klassement aan. Leader Price komt op de tweede plaats (+2 %) en Albert Heijn op de derde (+4 %).

Goedkoopste huismerk

Het goedkoopste huismerk vindt men bij Leader Price. Bij Colruyt en Albert Heijn zijn deze respectievelijk 6 % en 7 % duurder.   Daarna volgt het huismerk van de andere ketens van de Colruyt-groep en deze van Carrefour, Delhaize, Match en Smatch. Het klassement wordt afgesloten door het huismerk van Intermarché. De producten van Aldi en Lidl behoren qua prijsniveau tussen de witte producten en de huismerken.

Besparing van 300 €

Wie een mix koopt van merkproducten, huismerken en eersteprijsmerken, is het goedkoopst af bij Colruyt. Jaarlijks spendeert u daar voor een gemengde korf met vlees, fruit en groenten, zo’n 2035 €. Het duurst winkelt u bij Match (2320€) en Smatch(2340€). Beiden zijn respectievelijk 14% en 15% duurder dan Colruyt.

Meest tevreden over Bio-Planet

Dit jaar werd ook de tevredenheid van de klanten gepolst. Hier kwam Bio-Planet, de biosupermarkt van de Colruytgroep, als winnaar uit de bus. Hekkensluiter is Carrefour Express waar de klanten minder tevreden zijn over de winkelruimte en de prijzen. In het algemeen kregen kleine supermarkten lagere scores: de prijzen liggen er hoger en de keuze is beperkter.

Test het zelf uit

Voor het jaarlijkse prijsonderzoek van Test-Aankoop werden 710 winkels bezocht van 20 ketens. In minder dan 3 weken vergeleek de consumentenorganisatie 118 000 prijzen.

In navolging van het onderzoek, kan men op de website van Test-Aankoop nagaan hoeveel ze kunnen besparen op www.testaankoop.be/supermarkt. De module is beschikbaar voor iedereen tot 15 november 2016.

Fan van merken ? Volg ons op Facebook!