Dr. Martens opent winkel in Brussel

dr martens antwerpen winkel belgie

Na Antwerpen opent Dr. Martens dit najaar ook in Brussel een winkel. De winkel zal gelegen zijn een verkeersvrije winkelstraat, de Kleerkopersstraat. De volledige collectie van Dr. Martens zal er te koop zijn, van de Originals- tot de Made in England-collectie.

 

Duits legerlaars

Het verhaal van het Britse schoenenmerk Dr Martens begint in 1945 in Duitsland. Nadat legerarts Klaus Maertens zijn voet brak, ervaarde hij dat zijn legerlaarzen zijn voet niet genoeg steun gaven.

Zool met luchtkussentjes

Daarom ontwierp hij een nieuwe comfortabele schoen met een bijzondere zool met luchtkussentjes. Die zool is nog steeds het handelsmerk van Dr. Martens.

Legerspullen

Samen met een vriend, Dr. Herbert Funck, ontwikkelde Maertens een nieuw concept waarbij ze schoenen vervaardigden op basis van legerspullen uit de Tweede Wereldoorlog. Dit werd een succes en binnen 10 jaar was het bedrijf zeer succesvol.

Gele stiksel

Enkele jaren later nam het Britse schoenenbedrijf R.Griggs en Co het patent over. De naam werd veranderd in Dr Martens en er werden enkele belangrijke wijzigingen aangebracht zoals de herkenbare gele stiksel en een gegroefde zoolrand in twee kleuren.

1460

In 1960 rolde de eerste werkmanlaars van de band. De naam van de laars werd afgeleid van zijn geboortedatum: op 1 april 1960. De achtgaatse 1460 zag het levenslicht.

Populair bij skinheads

Doordat de laars duurzaam en comfortabel is, maakt het snel deel uit van het uniform van postbodes, brandweerlui en politieagenten. Begin de jaren 70 worden ze geadopteerd door de Skinheads, later door andere subculturen zoals New Wave en grunge.

Na Antwerpen nu Brussel

In 2015 opende Dr Martens zijn eerste winkel in de Kammenstraat in Antwerpen. Twee jaar later is het de beurt aan Brussel om het Britse schoenenmerk te verwelkomen.

Nieuw retailconcept

De winkel in Brussel is net als die in Parijs en Amsterdam ingericht volgens het nieuwe retailconcept van Dr. Martens. Dit interieurconcept refereert naar de industriële roots van het merk. Deze komen tot uiting in een gestript, versleten en doorleefd gevoel en dit te koppelen aan muziek.

Deze 2 aspecten lopen consequent als een rode draad in  alle winkels van het merk, of het nu gaat om de Full Priced stores, Outlet stores of Shop in Shop areas.”

Net als bij recente voorgaande openingen zal er ook in Brussel worden samengewerkt met een kunstenaar van eigen bodem om de winkel een lokale uitstraling te verlenen.

beste merken » kleding » Dr. Martens opent winkel in Brussel