Kruidvat haalt sigaretten uit de rekken

kruidvat Frankrijk Lille beste merken

Kruidvat stopt binnen twee jaar met de verkoop van alle tabaksproducten. Hiermee wil de winkelketen zich meer profileren als health-winkel. Samen met zusterbedrijf Trekpleister is Kruidvat de eerste grote retailers in Europa die om deze reden stoppen met de verkoop van rookwaren.

 

Gezondheid

De beslissing om alle tabakswaren te weren, heeft volgens Kruidvat alles met gezondheid te maken. “Gezondheid is voor steeds meer consumenten een belangrijk thema.” zegt Gerard van Breen, CEO van A.S. Watson Health & Beauty Benelux, de moedermaatschappij van Kruidvat en Trekpleister. “Ook in onze winkels neemt het een steeds belangrijkere plaats in. De verkoop van tabaksproducten past hier dan ook niet meer bij.”

Lange omschakelingsperiode

Het terugschroeven van de verkoop van tabak is op 1 januari begonnen. Het zal meer dan anderhalf jaar in beslag nemen. “De reden hiervoor is dat we alle winkels tegelijk willen ombouwen en dat kan niet allemaal in één keer,” verklaart de CEO. “Bovendien is dit ook financieel onverantwoord.”

In België telt Kruidvat 250 filialen. In Nederland zijn dit er 933. Trekpleister is met 190 winkels een belangrijke speler op de Nederlandse health & beautymarkt.

beste merken » nieuwstitle_li=winkels » Kruidvat haalt sigaretten uit de rekken