Mer du Nord wordt MdN

mdn MER DU NORD

Twee jaar na de overname door een Frans modebedrijf, waait er een nieuwe wind bij het Belgisch modemerk ‘Mer du Nord’. De naam werd verkort tot MdN, er kwam een nieuwe conceptstore in Brugge, er werd een webshop gelanceerd en nu trekt het modelabel naar de Franse modestad Parijs.  Bovendien heeft het label met het visje nog meer plannen.

Mer du Nord

Het Belgische Mer du Nord startte in 1988 als breigoedmerk maar groeide begin de jaren 90 uit tot een volwaardig kledinglabel. De naam verwees naar de eenvoud van de zee. Het merk stond dan ook voor een tijdloze stijl van casual chic in kwalitatieve materialen. Een print van een visje deed hierbij dienst als logo.

Uitbreiding van de kledinglijnen

Naast de vrouwencollecties werden door de jaren heen een lijn gelanceerd voor meisjes en mannen. Deze waren behalve in de eigen boetieks ook verkrijgbaar in vele multimerkenwinkels.

Les Bourgeoises

Eind 2014 kwam Mer du Nord na enkele jaren in handen van de ondernemer Pascal Yefet. De eigenaar van het prêt-à-portermerk ‘Les Bourgeoises‘ wil het verlieslatende Mer du Nord opnieuw op de kaart zetten. Aan de stijl van de kleding werd echter niet gesleuteld.

Geen toevallige keuze

Twee jaar later wordt het nieuwe concept van Mer du Nord onthuld. De naam wordt verkort tot MdN en naast de 8 bestaande boetieks, werden in Brugge en in Parijs ook een winkel geopend. Als locatie in Parijs ging de keuze niet zomaar naar de Marais. Het was in deze bekende buurt dat Pascal Yefet zijn eerste winkel opende in 2007. Volgend jaar hoopt het merk bovendien een nieuwe flagshipstore te openen in Antwerpen.

 

Fan van merken ? Volg ons op facebook!
beste merken » kledingtitle_li=winkels » Mer du Nord wordt MdN