De comeback van Strelli

strelli homme

Na het faillissement in 2012, komt het merk Olivier Strelli terug onder de naam Strelli Homme. De mannencollectie zal vanaf maart 2014 verkrijgbaar zijn in twee nieuwe stores in Antwerpen en Gent. Deze zomer opent Olivier Strelli een pop up store in Nieuwpoort en Knokke. Brussel volgt later.

 

 

 

Belgisch mode-icoon

Gedurende 30 jaar was Olivier Strelli één van de grootste en meest toonaangevende Belgische merken van prêt-à-porter.   De man achter het merk was Nissim Israël.
Israël is van Italiaanse afkomst maar was vooral geïnspireerd door zijn geboorteland, Congo. Hij ontwerpte dan ook kleurrijke, relaxte maar steeds elegante kleding. Onder zijn klanten kon hij het koningshuis en de Rolling Stones tellen.  Daar kwam een einde aan in 2012 toen het Belgische modehuis noodgedwongen de boeken moest neer leggen. 22 winkels werden gesloten en 50 mensen verloren hun baan.

De comeback

strelli 2014Strelli keert nu terug naar de markt met een nieuwe mannencollectie. De mannen achter deze comeback zijn de drie Belgische ondernemers Paul Malingreau, Carl Meurisse en Alain De Mol. Ze contacteerden Jackie Franco, de ontwerper die jarenlang aan de zijde van Israël werkte. Deze collectie refereert dan ook naar het vroegere Olivier Strelli maar etaleert tegelijk een verjongende visie. Klassiekers krijgen zo een vernieuwende twist.

Saul Leiter

Het uitgangspunt van de nieuwe collectie is de fotografie van Saul Leiter. Deze Amerikaanse fotograaf en schilder maakte naam in de jaren ’40 en ’50.  In zijn beeldwerk speelt het natuurlijke spel tussen kleur en licht  een primordiale rol. Dit vormde het vertrekpunt van het kleurenpallet van de nieuwe collectie van Strelli. Volgens het merk wordt het een bonte zomer met darme kleurschakeringen die iedereen flatteren.

Plein soleilstrelli homme zomer 2014

Een tweede thema was ‘Le Plein Soleil’, de filmklassieker van René Clément. Strelli Homme neemt ons deze zomer mee naar de Napolitaanse rivièra in de jaren ’60 :  fris, licht en stijlvol ineen, zonder gekunsteld te ogen. Pure blauw- en groentinten domineren de collectie en worden aangevuld met zachte snoepjeskleuren.

Nieuwe winkels

In maart 2014 opent Strelli Homme twee stores in Antwerpen (Steenhouwersvest 52) en in Gent (Walpoortstraat 34). Deze zomer komen er twee pop up stores in Nieuwpoort en Knokke. De winkel in Brussel is voorzien voor volgende winter. Vanaf volgend winterseizoen zal het modelabel ook te koop zijn in verschillende multimerkenwinkels. Antwerpen,

 

Bron: Strelli Homme
beste merken » kledingtitle_li=nieuws » De comeback van Strelli